Sidor

17 december 2016

En vecka kvar


En bild från igår när jag och barnen gick på pokemongojakt i vår fina stad (Västerås)

Tänk, en vecka kvar- nästa lördag är det julafton!

När jag var liten var jag nästan alltid sjuk på julafton, iallafall vad jag har fått berättat för mig. Eller så var det bara att jag var så spänd och nervös, att det var därför jag var febrig eller hade magont osv. Även om jag sen visste att det var pappa som var jultomten så minns jag den där känslan av att sitta och vänta på det där "knacket" på ytterdörren...! Det är något visst med julafton alltså! 

Lika spända har våra barn varit när jultomten har kommit, och vi får se hur länge vi kommer (behöva) ha jultomte, men hursomhelst så är det en härlig tid för barnen. Vi (läs jag) har försökt att begränsa konsumtionen så det inte bara blir en samlingshög av prylar bara för att fylla nån slags kvot. Nej barnen behöver inte allt, utan jag har försökt köpa sådant jag vet att de verkligen vill ha och behöver. Och nej de får verkligen inte A L L T som de önskar (det blir ingen tv på rummet, telefon, ipad, hoverboard mm) utan det blir en blandning av mjuka klappar (t.ex. kläder), konstruktion/pyssel/kreativitet och givetvis blir det böcker (lärarmamma som jag är) och lite annat smått och gott. 

Men framförallt- så längtar jag till julen för att bara få vara utan tvång och måsten i hela två veckor. Gå i pyjamas en hel dag om jag så vill :) 

Ha en bra "sista" vecka!

Inga kommentarer: