Sidor

11 december 2016

Julfeeling


Ja kalla det tradition, men runt luciahelgen brukar vi ha vårt årliga pepparkaksbak och i samma veva kommer även julgranen upp. På bilden är den dock inte pyntad än men den nya ljusslingan är på plats! Väldigt smidig lösning måste jag säga. För att dölja den fula julgransfoten (ja vi kör med plastgran) så köpte jag en bottenlös korg/krage som döljer ställningen. Och runtomkring den har jag min lilla tomtesamling- köper en ny varje år. Den gråa, 4e från vänster är ny för i år :) 
Än så länge vill killarna baka pepparkakor, hoppas dom kommer vilja göra det många år framöver. Ju äldre de blir, desto mer fixar de själva- så i år skötte jag faktiskt bara ugnen :) 
Sen bakar vi inte så mycket mer, kanske gör vi nått julgodis nästa helg men eftersom vi inte firar julen hemma så finns det ingen anledning att fylla frysen med 'onyttigheter' :) Och mycket kan man faktiskt köpa. Julskinkan gör vi såklart dagen innan julafton. Men annars så känns det rätt lugnt och kravlöst denna jul när det gäller mat&bak. 

Och julklapparna är också i hamn, förutom det som handlades på Ullared så har jag klickat hem resterande. I vår familj/familjer är det bara barnen som får julklappar (våra och barnens kusiner). Jag och mannen brukar köpa något tillsammans, något vi behöver eller så blir det en upplevelse (middag, bio mm). 

Ta hand om er!

Inga kommentarer: