Sidor

6 mars 2012

Random

"Moder pelargon"

En emaljmugg


Härligt soligt och ljust
Mamma pelargon igen

Ljuset, det viktiga ljuset men det är svårt att fota i direkt solljus också! Jag bara testar och leker lite med kameran idag, i brist på annat.. Ingen mening eller mål med bilderna, ja mer än att jag vill bli bättre på att fotografera. Dessa är nog de första bilderna jag har tagit manuellt "M" och publicerat här, jag använder mest "P" annars (Nikon). "Stilla" bilder är ju alltid lättare att fota än t.ex barnen :)

Jag ångrar verkligen inte att vi köpte en systemkamera, den används flitigt även om mobilen funkar bra den också. Och visst skulle det vara roligt med fler objektiv och andra tillbehör som hör kameran till, men tid och pengar...
Men för bloggens skull vill jag inte visa "den perfekta bilden" (för det lär ju aldrig hända haha!) jag tycker generellt bara att en bild förstärker ett blogginlägg. Men man vill ju alltid bli bättre och försöka ta så bra bilder man kan. Sen är förutsättningarna olika och så är det ju.

Vissa bloggar handlar mer om innehåll än bilder och tvärtom men det finns några som kan bådeock (locka med bra innehåll och fina bilder) och mina favoriter är;


Hur tänker du om bloggar och dess innehåll? Vad tittar du efter, vad lockar dig till att läsa en blogg? Innehåll, bilder, popularitet, personliga/"ytliga" bloggar osv? 


5 kommentarer:

Lena sa...

Du KAN verkligen fotografera, undrar om jag ska våga mej på "M"- inställningen?
Pelargonen ser lovande ut inför sommaren, mycket bättre än mina som jag tog hem från kollo i lördags och klippte ner. Hoppas de kan bli fina (i det nya huset? Vi håller på med den enormt nervpåfrestande budgivningen och ligger högst just nu, tack för hållen tumme!)

Kramar

Helena sa...

Jag gillar personliga bloggar (men inte FÖR privata). Jag vill kunna få en känsla för personen med bloggen. Jag gillar bloggar med fina bilder med text. Men texten ska inte vara för lång eller svårläst.

Vi har en äldre systemkamera som inte är digital, men tydligen så ska våra objektiv gå att använda på de nya kamerorna. Så nu funderar även vi på att bli bättre fotografer. Blir ju faktiskt lite avundsjuk på alla som lägger ut så fantastiskt fina bilder på sina bloggar! Jag vill också!! :) :) ps. dina foton är jätte fina!

Handgjorda drömmar sa...

Hej!
Jättefina foton. Håller med dig om att det är svårt att fota i direkt ljus...
När jag kollar bloggar, så är det nog en mix av fina bilder och lagom med person. För visst är det kul att få veta lite om den som bloggar!
Kram till dig!

Älskade pion sa...

Jag gillar lite mer personliga bloggar,där bloggerskan "bjussar" lite på sig själv,och kreativa bloggar.Du är verkligen både och.;)ha en fin dag.Kram Ulrika

Smilla sa...

Gillar erat uterum, skulle bli glad om du ville visa mera utav det. Vi går i altan/uterums planer och det jag sett av erat gillar jag. Vill veta "allt" inte bara inredning utan hur ni gjort och tänkt från början....Maken och jag har lite olika åsikter om vad/hur vi ska göra så alla tips motages tacksamt. Du kanske skulle kunna göra ett inlägg om erat, tror säkert att vi är fler som vill veta och se. Tack på förhand. Ha en trevligt helg.