Sidor

3 november 2011

Det nygamla köket

Tänk vad lite vit färg (ja vita luckor) och ny fläkt kunde göra med detta lilla kök. Och oj va ledsen min mamma är/kommer bli när jag 'förstör' hennes kök som hon älskade (ni som inte vet så är detta hus mitt barndomshem och mina föräldrar renoverade just detta kök ca 1992- men tid för lite förändring nu va). Fast köket som var INNAN detta hade RÖDA köksluckor med sprayad svart 'ram'- ugly! 
(Se under kök/renovering om ni vill se andra eller tidigare köksbilder) 

Jag gillar att vi satte upp plåt istället för kakel, så kan jag t.ex hänga upp recept med en magnet, eller skriva små meddelanden om jag så vill då den fungerar som en whiteboard. Gillar recepten som kommer med ICAs tidning, lätta, enkla och snabba :)

Mina små kryddburkar uppe på fläktkanten är alla Traderafynd. Gillar ju, som alla, blanda gammalt med nytt. Men jag/vi gillar mycket svarta detaljer så ett helt vitt hem är det inte :)

Just nu i vardagsrummet: 1:a visningen av filmen Bilar, sjuk storebror sitter fängslad och lillebror är mest rörlig och en trött mamma sitter i fåtöljen med laptopen och en mugg kaffe. Men nu ska jag ner i tvättstugan och starta en maskin!


4 kommentarer:

Hemmavid sa...

Hej!

Jag förstår dig så väl när det gäller köket.. vi har furuluckor i vårt kök - från år 2000... Men jag har under flera åååår tjatat om att jag vill måla om den..

Maken är dock inte lika på. Han tkr att så mkt annat är viktigare och så halkar köksuppfräschningen ner ett hack på priolistan..

Nu har vi i alla fall kommit så långt att diskussionen är uppe igen - och vi har kommit överens om att lämna in skåpluckorna på sprutlackering. Gäller bara att hitta nån som kan göra det till ett bra pris...

Ha en fin torsdag!
Kramen Jenny

Hem & Drömmar sa...

Du har ett fint kök som säkert skulle göra sig väldigt bra i vitt. Så praktiskt med plåt istället för kakel, har jag aldrig sett förut.
Ha en bra dag, kram Ing-Britt

annashusidingtuna sa...

Hej!
Tänk att man kan ha plåt så det har jag heeelt missat, vi valde också bort kakel och har glasskiva istället.
Min svärmor har bruna luckor och tomte rött däremellan....original sedan huset byggdes ngn gång på 70talet uäk säger jag bara.
Förstår att du är trött med sjuka barn det brukar ju kunna bli lite oroligt på nätterna då...
Vi ses i morn!
Kram anna

Anonym sa...

Hejsan,
Vad roligt att ni använt plåt, jag har aldrig hört talas om det. Det skulle vara roligt om du vill visa upp ditt projekt på Byggla.se. Vi har just nu en kökstävling som du kan titta på! Vill du ha en liten morot kan du kontakta mig på vendelabyggla@gmail.com så berättar jag mer.
/Vendela