Sidor

20 oktober 2014

Att drömma utomhus

 
Vi har under åren sen vi flyttade in i huset lagt mycket tid på renovering och inredning i huset, men nu känner jag att det snart är dags att ta tag i trädgården. Vi har ju gjort lite i och med dräneringen. Vi har rensat och försökt röja bort sådant som har varit gammalt och sådant som vi inte vill ha. Varken jag eller Tobbe är sådana som älskar att påta i trädgården, så det måste vara lättskött, enkelt och passa alla våra behov. Vi har ju trots allt två små killar som älskar att spela fotboll, så trädgården måste vara tillåtande och anpassad för lekande barn.
Fruktträd och bärbuskar har vi en del av och det som fortfarande ger frukt behåller vi. Pallkragarna som vi byggde förra året ska vi utöka med lite fler kryddor mm. Hallonbuskarna precis vid tomtgränsen kommer vi att ta bort för den är så gammal och ger så ojämnt med bär. Dessutom är det mer jobb än vad det är värt. Grannen och vi har pratat om att plantera nå form av buskar där istället, kanske schersmin. 

 
 Bild weber.se
 
Men det vi båda verkligen vill ha, är nå form av grillplats/utekök i anslutning till altanen/soldäcket. Det finns ju olika varianter av stora grillar och utekök som man kan köpa men Tobbe vill bygga efter eget huvud så den passar vår stil och utrymmet vi har. Lite som bilden ovan visar, så vill han mura ihop ett utekök av murblock med avlastningsytor och bygga in grillarna (han vill integrera sin murikka, en kolgrill, gasolgrill, och en vedeldad grill). Visionerna är stora men så är även min mans bygglust så det kommer att bli skitsnyggt! Och när vi drar igång det projektet får ni följa det här på bloggen, så...vilket år som helst haha :)Inga kommentarer: