Sidor

9 december 2012

Pepparkakor

 

 
Det blev att baka pepparkakor denna söndagsmorgon. Termometern visade runt -15 grader så det kändes mysigare att greja inne. Jag hade egentligen tänkt att baka imorgon på min lediga måndag men då kan vi göra julgodis istället :)
 
 
Dumt nog har vi bara ett barnförkläde, eftersom det oftast bara är Viktor som är intresserad när det kommer till bak och matlagning. Men ett till måste såklart köpas, det blir ju en del kladd hihi. Båda bakade, även om Hannes mest provsmakade degen. Och det märks att barnen tränar lucia/julsånger på förskolan får båda sjöng, bland annat sockerbagare och pepparkaksgubbar :)
 
(Förra året såg det ut så HÄR när killarna hade bakat pepparkakor (ingen större skillnad alls haha).
 

 
Jodå, 3 plåtar blev det och det räcker gott och väl. Eftersom det var lite...olika tjocklek på kakorna så blev vissa lite mer gräddade än andra haha. När det var dags för att provsmaka tyckte Hannes att det var för starkt. Jaja. Brödkorgen som dom ligger i har förresten mannen gjort, för lääänge sen.
 
På eftermiddagen åkte jag och Viktor till Ica och handlade allt vi behöver till julgodistillverkningen. Hoppas bara barnen inte äter upp alla ingredienser som vi ska använda till julgodiset innan vi ens har hunnit börja!
 
Hoppas eran 2a advent har varit fin, många kramar
 

3 kommentarer:

Lantligt i Smultronbacken sa...

Vad härligt med pepparkaksbak, längtar till vår förkylning ger med sig så vi kan baka våra med

Kram Teres

Hem & Drömmar sa...

Åh vad mysigt det ser ut med pepparkaksbak. Här blir det nog oxå lite godis tillverkning i veckan.
Ha de gott, kram Ing-Britt

Anna sa...

Söndagen verkar ha varit en riktig pepparkaksbakdag både här och där! ;)