Sidor

20 december 2012

Måste ha och inte


bilder från hallen
 
 
EN dag till SEN är vi alla lediga!
 
Imorgon är jag lyckligtvis tidig på jobbet så jag ska iväg och fixa med det sista, "last minute shopping" typ. Har några klappar kvar att inhandla sen ska ju allt slås IN också. Men av nån anledning har det blivit en, kan vi kalla, tradition, att slå in paketen en eller två dagar innan julafton.
Men jag stressar inte, tokbakar och julstökar inte i köket, eftersom det bara är mina föräldrar och min ena storebror som kommer hit. Så det är väl dumt att göra en massa som bara kommer att gå till spillo (och jag vill inte ha en massa gott och sött som frestar, jag som försöker gå ner i vikt hihi). OCH dessutom gillar jag inte julmat särskilt mycket heller :)
 
Ett måste på julafton: Kalle Anka och julgodis (choklad)
Ett "kan jag vara utan" på julafton: sill och glögg
 
Som jag sa, jul i mat och dryckväg är inget för mig :)
 
Vad har ni själva för "måste ha" och "kan vara utan", utöver familj och vänner såklart...
 

4 kommentarer:

Jenny sa...

På själva julbordet måste jag ha lax, jansson och julmust. Resten kan kvitta, fast finns det så äter jag ju annat också, men inget jag måste ha. Julgodis måste jag ha, och då är det chokladtryfflar som nr 1. Brukar göra måååånga sorters godis men i år har jag behärskat mig. Dels för att vi inte hinner/orkar äta upp och dels för att jag vill dra ner på det. Kalle Anka och Karl-Bertil Jonssons julafton är också måsten.

Kram,
Jenny

Hem & Drömmar sa...

Hejsan!
Jag har nog glöggen som en stor favorit under julen och ett måste är nog jansson framför allt. Sen en jul utan Karl-Bertil skulle allt kännas konstig.
Önskar dig en fin sista adventshelg och en god jul.
Julkramar Ing-Britt

Hemmavid sa...

Hejsan!

Sillen kan jag också klara mig utan och laxen också för den delen (äter inte rå fisk överhuvudtaget..)

Kalle kan jag nog också skippa.. Även om det är kul att se så är det inget måste.

Däremot så är julgran, hyacinter och choklad måsten!!

Kramen Jenny

Linda sa...

Mina måsten:
Glögg, sill, lax och Jansson. Skinkmackan lite sent på kvällen, mkt senap på... Sen har jag tydligen fått någon julgodis psykos i år, men jag får väl leva på vatten och luft till våren :) Och självklart Kalle Anka.
Klarar mig utan:
Konstiga lådor (min mammas tradition), köttbullar och prinskorv (äter juh sånt till vardags som småbarns förälder) potatis och våga vägra dopp i kopp! :(