Sidor

1 april 2012

Söndagsstros och shopping
Idag åkte jag och grannfrun (värsta desperate housewives hihi) iväg en sväng till andra sidan stan för lite shopping och stros. Så skönt att få lite sällskap och 'egentid' utan familjen med någon likasinnad.
Först till Jysk, sen IKEA och sist DollarStore (nyöppnat här i stan).
Och inte kom jag hem tomhänt heller :)

Men på IKEA köpte jag bara påskägg till barnen och två blommor, men desto mer fanns det att kika på. Framförallt fick jag sån längtan till sommar, grillsäsongen osv eftersom det fanns så mycket "uteinspiration" i butiken.
Och självklart en hel del påsk :)

Hemma har jag joxat lite med blommor, fotat men det får jag visa vid annat tillfälle. Och jag har ett bra tips att dela med mig utav, en ev utlottning på gång, ja inte är det tomt i huvudet iallafall! Men det kommer fler dagar just nu ska mina pojkar bada innan det ska läsas sagor!

Hoppas ni har det bra i det mindre våriga vädret som vi har, tack för att ni kikar in och sen så välkomnar jag mina nya följare, kul!

Kram

6 kommentarer:

Elna sa...

Visst är det roligt att vara ute på shopping *ler*. Här regnar det men det hindrar inte min påsk planering. Ha en bra kväll.

Kram

Barn & Inredning sa...

Så mysigt att åka iväg så med en vän. Egentid..hihi.
Mycket fint på ikea nu.Det var evigheter sen jag var där.

Spännande med utlottning :)
Och tips tar man gärna imot...
Ha en skön söndagskväll vännen
Kram Malin

Rapport till Vänfors sa...

Prickiga fjädrar finns på Panduro och snart i varenda inredningsbutik nära dig:)
Kram Annika

Barn & Inredning sa...

Mina barn är 11,9 & 5 år.

Jag var tvungen att göra ett schema för att jag lättare skulle bli frisk. Det handlar om att det hjälper till att ta soporna & tömmer diskmaskinen. Och en dag i veckan städar de sitt rum. + damma & damsuga. Stora tjejen lär sig tvättmasinen nu också. Viker och hänger upp kläderna. Så egentligen är det inte så mycket de gör. Men underlättar super mycket för mig.
Sen har vi en regel för att få behälla vecopengen. Är att attityden mot oss och varandra ska bättras. Man ska tänka på hur man talar med varandra.
Vi började precis som du skriver. Ytterkläderna ska hängas upp. Leksaker som tass ner ska man ta upp. Och att man plockar undan efter sig.
Att städa sitt rum när man är liten kan ju se ut på olika sätt. Jag följer alltid med lilleman när han ska damsuga och damma såklart. När han dammar håller jag i en lite skål med vatten han får en lite trasa att blöta ner. Sen säger jag var han ska torka osv.
Det behöver inte vara så avanserat.
Nu är ju tjejerna större så det kan hjälpa mig mycket mer.
Men det känns himla skönt att slippa barnens rum. Och det resuterar i att de försöker hälla rummen rena och städade. Så när det är städdag(torsdag) så har de inte så super mycket att göra.
Men ibland så får jag givitvis små gnäll om att det inte orkar. Men det vet också vad som måste göras. Och att de får ju en peng i slutet av veckan + att de vet att det underlättar för mig.
hehe..
Kram Malin

Barn & Inredning sa...

Hoppas du förstår det jag skrev.
Tok mycket stavfel och många Ä istället för Å,,,hehe sorry.

Hemmavid sa...

Hejsan!

Låter som en härlig dag! Vi har tyvärr ganska långt till IKEA - närmaste för oss är i Gävle och dit är det 10 mil.. Men ska försöka åka ner på påsklovet, inte för att vi ska ha ngt speceillt utan mest för att strosa omkring...

Ha en fin kväll - och en bra start på veckan!

kramen jenny