Sidor

16 juli 2011

Hallon

Just nu har vi jättemycket hallon- jag älskar hallon, faktiskt mer än jordgubbar. Mina barn, som äter typ ALLT tycker självklart INTE om hallon. Så när vi mumsar bär i trädgården hänger jag vid hallonen och mina barn vid vinbärsbuskarna :)
Hallonlängan är väldigt lång och vi ska till nästa år korta ner den, ta bort längst ner i hörnet för att ge plats till den blivande köksträdgården. Det kommer bli lite som Ernst gjorde senast, med tre odlingslådor, en så där avlång och två "vanliga" lådor. Förutom lite hallon ryker även en svartvinbärsbuske. Uj uj vi får hoppas att det blir bra... Nästa år...

4 kommentarer:

Lantligt i smultronbacken sa...

Det är så gott med solmogna hallon. Vi tog bort våra hallon när vi flyttade hit då de spred sig som sjutton i gräsmattan och man bara klev på taggarna. Men jag saknar dem. Inget går upp mot egna hallon. Nu köpte jag en björnbärsbuske (ska sprida sig värre än hallon tydligen men det vet inte maken ....än). Den ska vi ha i hörnet som får klättra på staketet och jag ska göra så den inte sprider sig.

Kram Teres

Lena sa...

Håller med, hallon är riktigt härligt gott!

Visst är det härligt att planera trädgård? Om du vill få mer inspiration, gå in på Hillevissans blogg, stocksundsgarden.blogspot.com och bläddra dej runt. Där finns så många fina ideér och vackra trädgårdar så man blir alldeles full av lust att göra nytt!

Ha en fin lördag!

Lena

Melina sa...

Håller helt med hallon är godare specielt dom hos er:)

Linda sa...

Hej!
Bokar upp dina buskar som ska ryka... Våran vinbärsbuske är ynklig och hallon har vi inga..
Skickar mannen för att gräva upp dem sen, i höst kanske... Snäääälla...