Sidor

20 augusti 2016

Renovering badrum i källaren pågår


Hjälp- nu finns det ingen återvändo! Vi har tömt detta rum i källaren där vi nu planerar att bygga ett stort badrum med toalett (vi har ju bara en i huset), bastu, badkar, dusch, handfat. Här har mannen börjat bila upp golvet för hand för att se hur det ser ut under betonggolvet....


Allt betonggolv är nu borta och kvar ligger en massa sand som också ska ut härifrån. Fönstret har vi gjort lite större för att få in lite mer ljus härnere. Till vänster hade vi tidigare en källardörr och en källartrapp som gick utanför. Detta tog vi bort när vi dränerade huset för några år sen. 


Vi har byggt upp en ny vägg (mot biorummet) dels för att få ett större badrum men mest för att få bort den gamla väggen som var blåbetong. Detta gjorde att vi nu kommer få ca 18 kvm stort badrum. 
Sanden ska sugas ut (det kommer en torrsugsbil i veckan som fixar det) sen kommer nästa moment;


-all rördragning. Här är avloppsröret som ska bytas ut, precis utanför rummet i hallen. Sen blir det en massa nya avlopp som behövs till nya toaletten, till dusch, bastu, handfatet... 

Sen ska det gjutas golv. Det känns att det är långt kvar tills jag kan börja med lull-lullet haha. 
Vi har en ritning på hur och vart vi vill ha allt, men vi har bland annat inte valt kakel och klinkers än. Vi letar inspiration och i dagsläget är det ju inte så bråttom med det!
Fortsättning följer.... 


1 kommentar:

Svägerskan sa...

Spännande! Det blir säkert jättebra 😊