Sidor

3 oktober 2012

Röda hjärtskålar


Hej "lillördag"!

Mitt senaste shoppingfynd är dessa små röda skålar, 6 st för 99 kr, jag kunde bara inte låta bli. Dom fanns i pastelliga färger också men jag ville ha en annan färg så varför inte röd. Blir bra till julen sen, tills dess "matchar" dom biorummet och köket :)

Dagarna rullar på och vi börjar få lite struktur och ordning på jobbet (vi har haft lite omorganisation) och i måndags hade vi avdelningsmöte där jag och mina närmaste kollegor satte fokus på innemiljön. Så vi möblerade om och gjorde lite mer "rum i rummen" (ni som följer mig på instagram har sett lite av det). Vill bara sträcka på mig lite för jag får mycket uppskattning och beröm för mitt öga för (lek)miljöer/inredning- det känns himla stärkande och ja, uppskattat! 

Här hemma har vi börjat med Linas matkasse, vi provar... Vi får se, inte för att vi inte hinner planera och handla- men det är lätt att man kör samma gamla vanliga recept. Så det känns kul med nya recept- nya maträtter helt enkelt! Hittills har vi provat på två middagar och båda har smakat jättegott. Och barnen har också gillat, ja lilleman äter ju allt, storebror är lite mer... kräsen.
Vi tänkte att vi provar en månad så får vi se hur matkontot blir i jämförelse- om det är "värt".

Har ni nå erfarenhet av färdiga matkassar? Hur ser era middagsmenyer ut, veckoplanerar ni eller blir det dag för dag :)

STOR KRAM


6 kommentarer:

Vita huset 28 sa...

Hej superfina hjärtskålar. Kommer de ifrån?

Hmmm nja inte veckoplanerar direkt men jag lagar 3-4 maträtter på söndagen så de är bar o välja vad man vill äta i veckan. Är sen ledig på torsdagar o då lagar jag nåt vi äter på kvällen. Sen blir de utemat på fredagskvällen o nå godare på lördagen.
har inte provat nån "kasse" än men funderar på de bara för o få nya ideér o inte köra fast som du sa.

kram Camilla

Hem & Drömmar sa...

Hejsan!
Vilka söta små skålar.
Jag är periodvis väldigt duktig och skriver matlistor och storhandlar sen ibland är det som nu panik varje dag för att bestämma vad man ska äta sen handla och laga...så är det nu :(.
Ha haft funderingar på matkasse men Linas har inte utkörning hos oss.
Ha de gott, kram Ing-Britt

Lantligt i Smultronbacken sa...

Jättefina skålar. Vad roligt att du valde en annan färg än du brukar, jag vågar ju aldrig göra det ja inte. Men jag ska försöka få in lite mer färger nu

Kram Teres

Handgjorda drömmar sa...

Ursöta skålar!!
Vi testade Linas matkasse för ca 1 år sedan och jag tyckte det var kanon! Blev så mycket roligare att laga mat, då man aldrig behövde fundera över den eviga frågan - Vad ska vi göra för mat....
Bra recept, jättegod mat och alla ingredienser hemma.
Tyvärr var barnen inte lika entusiastiska.... Då fanns inte kassen som är mer inriktad på barn och det var alltid en dag med vegetariskt. Lite svårt med barnen... Emil satt o rörde i en kikärtsgryta och undrade:
- Mamma, var är korven.....
Ha en fin torsdag!
(Förstår att de tyckte du har öga för inredning!!!)
Kram

Älskade pion sa...

Söta skålar.Ja,vi har också pratat om att ta en "matkasse" på prov,men ännu inte kommit till skott.Vi får väll se vad ni tycker först.;)))Kram Ulrika

Hemmavid sa...

Halloj!

Skålarna var ju verkligen skitläckra! Kul att ha många likadana också - med lite smått och gott i!

Vi försöker göra veckoplaneringar när det gäller maten.. Ofta försöker jag laga mat på söndagar så att vi har mat i början av veckan. Jobbar långdag på måndagar, och så har sonen tennisträning - då är det skönt att inte behöva laga mat!!

Ha en fin fredag!
Kramen Jenny