Sidor

27 september 2012

Middagstips



Recept och bild från recept.nu


God torsdag!

Vill dela med mig av ett gott recept som vi nu har provat 2 ggr här hemma, jättesmaskigt- om man gillar kassler vill säga :)


Kassler i krämig sås (4 portioner)

 700 g kassler
 3 st tomater i småbitar (vi har tagit en burk krossade tomater)
 1 kruka basilika (vi tar kanske bara en halv)
 1 dl grädde
 2 st vitlöksklyftor
 1 dl crème fraiche
 2 msk tomatpuré (eller 1 dl chilisås)
 150 g mozzarella i bitar (valfritt, vi har använt riven ost)
 Salt, efter smak
 Peppar, efter smak

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Ta fram din finaste ugnsform och skiva kassler tunt.
3. Blanda hackad tomat, vitlök och hackade örter med crème fraiche och grädde.
4. Häll smeten över kasslern i formen och strö sedan ost över hela baletten.
5. In i ugnen och låt hela härligheten få lite färg på nosen i ca 15-20 minuter.
6. Servera med pasta eller ris och en god grönsallad. 


Bästa är att våra barn också älskar denna rätt, så den går hem hos oss alla :)
Imorgon är det fredag och vi har kompetensdag (planering/utbildning) hela dagen men sen är det en efterlängtad helg som väntar. Jag och mannen ska ut och äta med ett par goda vänner, och det var inte igår som vi var ute på 'byn' för att äta och dricka gott :)

Ha en skön sista septemberhelg alla ni underbara!

KRAM






4 kommentarer:

Lantligt i Smultronbacken sa...

Det såg verkligen smarrigt ut. Svårt att tillaga något med kassler tycker jag då det alltid blir något i ugnen. Men detta var en ny ugnsvariant och den ska vi nog testa

Kram Teres

Hemmavid sa...

Mums! Ska prova om den går hem här också.

Ha en fin kväll.

Kramen Jenny

Kavallinskan sa...

Mums vad det ser gött ut!
Bra middagstips!
Kram

Hem & Drömmar sa...

Ser riktigt gott ut...blir nog att testa i helgen.
Ha en mysig fredag, kram Ing-Britt