Sidor

2 september 2012

Lahti tur och retur

 Nu är jag äntligen hemma efter mina dagar i Lahti där jag har haft det så bra! En helt fantastisk tillställning, bra arrangemang, jag har träffat underbara nordbor, ätit god mat osv osv. Jag vill åka på alla kommande vänortskonferanser haha. Nästa år är det i Norge (förra året var det på Island- dit hade jag velat ha åkt!). Synd bara att min feber inte stannade hemma, så till och från var det lite tungt, och jag missade en kväll då alla var iväg till stadshuset för att äta middag där.

 Alla deltagare fick en 'goodiebag' med med massa information i en jättesnygg tygväska och alla fick namnbricka (bra så man kunde se vilken nationalitet den man såg och pratade med hade).

 Vi var på olika workshops och besökte finska förskolor. Det jag fascinerades mest utav är att ALLA barn sover/vilar på förskolorna och att dom har sängar. Här bild på ett sängskåp.

 Lite sightseeing fick vi också, mellan studiebesöken tog bussen oss runt i staden och vår guide berättade om staden. Här stannade vi för att titta på hoppbackarna. Staden har arrangerat ett antal VM och ska hålla VM igen år 2017.

 Här satt vi på en uteservering och drack finsk öl och upptäckte de fina blommorna i de lite annorlunda vaserna :) Lahti är också känd som en designstad och det hade jag gärna velat stanna kvar några extra dagar för att utforska lite mer!

Denna annorlunda barnmatstol som jag på flygplatsen i Helsingfors. 

Jag orkade inte släpa med mig kameran så jag visar bara några mobilbilder från resan, fler bilder finns i digitalkameran som vi hade med oss men de flesta bilderna är 1. jobbrelaterade och 2. privata festbilder haha.  

Borta bra men hemma bäst, underbart att vara hemma med mina godingar igen!

Ha en skön söndag, kram!
 

3 kommentarer:

Systrarna Hjertén sa...

Låter som en intressant resa, otur med febern!

Jenny sa...

Välkommen hem! Verkligen trist att bli sjuk, men tur att du inte missade mer :)
Tänk så bra bilder man tar med mobilen!!
Kram Jenny

Älskade pion sa...

Hahaa...vilka sköna sängar,så små,gulligt.;)Låter som att du har haft en skön resa trots feber.Må så gott!Kram Ulrika