Sidor

14 augusti 2012

Drömma bort och källaren Kanske låter konstigt att vi tänker på en ny resa, drömmer oss bort, när vi nyligen har varit bortresta. Men både jag och mannen skulle vilja åka iväg på någon miniweekend nånstans, bara vi två (något vi inte har gjort sen vi fick barn). Helst skulle vi vilja åka till New York, men där snackar vi om att drömma, den tiden och pengarna finns inte, inte denna höst iallafall. Men kanske London, vi får se, mycket som ska klaffa innan och OM man kan åka (pengar, ledighet, barnvakt osv). Bilderna ovan är googlade, hur mysiga som helst eller hur?!


Tillbaka till verkligheten då. MITT nästa "projekt" är den där förbaskade källaren som bara..är där. K-A-O-S. Typ. Renoveringsmässigt kan jag/vi inte göra så mycket förrän element och alla rör/ledningar är dragna. Visst, vi har tvättstuga, arbetsrum och biorum i "klart" skick där nere (ska bara städas och in med element i dom rummen) men hallen är bara för bedrövlig... Följ med ner;


Ner för fulfurutrappen (som ska målas vit och kläs med svart matta) sen möts vi av två tvättkorgar utanför dörren som går in till tvättstugan. Dörren bredvid går in till pannrummet. Här i hallen ska allt målas VITT, vita golv, vita väggar och vitt tak. Dörrarna var vi lite sugna på att måla svarta faktiskt, men vi får se.Två dörrar bort kommer vi sen till biorummet som ni ser.

Väggen där elcentralen är vill vi bygga en platsbyggd skåp/garderob i vit råspont (sån som vi har på ena väggen i vardagsrummet), där man kan förvara handdukar, sängkläder osv. Ev få in dammsugaren och så. Och därmed gömma elcentralen.

Hallen går som ett L och framför biorummet viker hallen vidare till vänster alltså. Där har vi arbetsrum/förrådet och den långt i framtiden blivande badrummet/bastu/relax.

Ja det finns att göra, men mitt projekt som sagt är att börja röja och rensa i kartonger, kläder och ja allt s-k-i-t som vi har därnere. Det finns kartonger som kom med i flytten -08 som inte ens är rörda, så där 4 år senare.. Kan med andra ord inte vara nå livsviktigt i dom eftersom vi inte har saknat det ;)

Nej, jag ska leta weekendresor istället tror jag, kartongerna får vänta... nån dag till! hihi.

KRAM


5 kommentarer:

Hemmavid sa...

Hejsan!

Ha,ha... Förstår dig - när såna där "tråkiga" projekt ligger framför en är det lätt att man gör sånt som är roligare först - som att googla efter en weekendresa till exempel!

Kramen Jenny

Hem & Drömmar sa...

Tycker helt klart du ska kolla efter en resa istället. Vi har försökt komma iväg åtminstånde en natt om året utan barn ända sedan Evelin föddes för 15år sedan.
Nu i höst har vi en weekend bokad till Rom. Om jag får rekomendera något så blir det utan tvekan Barcelona, bara älskar den staden.
Ha de gott, kram Ing-Britt

Jenny sa...

Ett lite lagom projekt ;)

Visst är det härligt att drömma, våra barnfria weekendgrejer brukar bli något hotell inom landet, vi är mest ute efter maten, ha ha. Men London, åh vad härligt. Gört vetja!

Kram,
Jenny

Tina sa...

Ring Bygglov direkt och boka sedan en resa, smart va?! Nä, skämt åtsido så är det inte lätt att prioritera ibland. Man får hitta en gyllene medelväg..

kram

Lena sa...

Börja med att slänga kartongerna som inte blivit uppackade...Fast du kanske ska kolla dem först, det KAN ju finnas något att spara i dem!
Planen för källaren låter hur bra som helst och det är säkert smart att klä den vita trappen med matta. En än har just målat sin fulfurutrappa vit och hon våtorkar den varje dag!

London i stället för New York? Och bo på billiga, fräscha och centrala Lancaster Gate Hotel?

Kramar