Sidor

9 augusti 2012

Att vara utan

Jag bakom kameran, helt naturell, typ nyvaken, oduschad, osminkad, obortstat hår osv. Med mannens 'trasor' bakom mig på väggen :) 
Underklänningen från Creations by Lis och koftan från Ellos.

Tänk vad 7,5 veckor semester kan gå fort, ja okay jag börjar inte jobba förrän onsdag 22 augusti, men barnen ska börja inskolas nästa vecka. Sen kommer jag bara jobba en vecka innan jag (och ett gäng andra förskolelärare/chefer) åker iväg till Finland på vänortskonferans. Det ska bli himla roligt och intressant att få se hur andra jobbar (i övriga Norden), så jag hoppas att det kommer bli lärorikt och berikande så man får med sig en massa bra tips, idéer, inspiration osv.

Det ska också bli skönt att komma hemifrån för en 'längre' tid (ons-lör), och missförstå mig rätt jag älskar såklart min familj men detta blir en resa för mig och på ett sätt 'egentid' även om jag inte kommer att vara ensam. Jag kommer såklart sakna mina småpluttar enormt, men känslan att få gå och lägga sig själv och vakna av sig själv utan 3567 "maaaaammmmmmaaaa", att inte behöva lösa 238 konflikter, inte behöva byta blöjor, inte behöva borsta barnens tänder, fixa deras kläder, leta borttappade gosedjur/lego osv osv utan bara rå om mig själv! I 3 nätter och 4 dagar. Inga vardagsmåsten. Bara jag. Detta behövs och det är på tiden.
 

Älskling: They are all yours - love you ;)
(nästa gång är det din tur att "rymma hemifrån")

KRAM


6 kommentarer:

Så Vitt Jag Vet sa...

Jag måste ju googla och kolla vad som är eran vänort och om jag har rätt så skall ni till Lahtis....
Synd att ni inte har någon vänort som är tvåspråkig, för då kunde ni träffa finlandssvenska dagispersonal och tala samma språk...
Ha det bra!
Kraam
Sanne

Kavallinskan sa...

Vad snygg du är! Skööönt med så lång semester och egentid är härligt ibland det, sånt behöver man! :)

kram kram

Helena sa...

Sanne; Ja vi ska till Lahti och jag kan ju både finska och svenska så jag klarar mig men värre för många av mina andra kollegor... Engelska? :)

Helena sa...

Åh vilken lång och härlig semester du har. Blir lite avundsjuk. Visst är det skönt och behövligt med egen tid att bara få vara Helena istället för mamma/sambo/hushållerska.. osv. Du kommer säkert att få det jätte trevligt! kram

Hemmavid sa...

Hejsan fina du!

Egentid är alldeles för underskattat! Om man ska ha energin på topp för att möta sina barn och sin familj på rätt sätt så behövs tid för att ladda!

Ha en fin fredag.
kramen Jenny

Barn & Inredning sa...

Du är grymme fin....
Verkligen!!!
Super duper ..

Känner igen den röran efter mannen,,jepp!!

Kramar till dig