Sidor

28 oktober 2011

I vått och torrt

Foto på Linda i maj då vi var på Selmas spa.

Äntligen fredag och jag är fortfarande hemma med en liten febrig kille. Jag slog precis på tvn och hamnade mitt i Oprah där det är mycket prat om "bästisar"- och Oprahs vän Gayle sa något i stil med att; jag känner inte att jag står i din skugga utan att jag står snarare i ljuset.
Och så ska det vara, vart man än befinner sig i livet, vad som än händer runtomkring så ska man aldrig åsidosätta sin bästa vän för det kommer en dag då du verkligen kommer att behöva henne/honom.
I vått och torrt.

Ingen nyhet att Linda är min allra bästa vän, men även om vi har känt varandra sen lekis så blev vi egentligen inte bästa vänner förrän efter gymnasiet. Och det var vid ett sånt där vägskäl, där man antingen fortsätter att hålla kontakten eller så tappar man den. Linda släppte aldrig taget och följde mig nästan bokstavligen till Norge där jag bodde i två år. Sen dess var det aldrig nå snack. Vi har gått hand i hand fastän vi har gått på olika vägar. Fastän jag var i ett förhållande och hon var singel, eller när hon gifte sig och fick barn och jag var singel så har det inte spelat någon roll. Yttre fakorer har aldrig påverkat våran vänskap.

Jag minns så väl ett tillfälle då jag mitt i natten fick ett sms (eller om hon ringde) och hon var ledsen över nån kille och det var inge snack- på med kläderna och jag åkte över till henne direkt där vi pratade och pratade tills vi till slut somnade. Roliga är i för sig att den 'killen' idag är hennes man- det var väl tur att han tog sig kragen ;)

Idag, när man har fullt upp med familj, jobb och vardagen i sig så är det lätt att man tappar sina vänner. Men istället för att ha 20 ytliga vänner så värdesätter jag alltid henne- min bästis. Vi försöker också att ta oss tid att ses och även om det underlättar lite att vi bor ett stenkast ifrån varandra så är det inte lätt alla gånger att verkligen träffas.

I helgen, om barnen är friska nog *hoppas hoppas* ska vi och våra män ut och äta och bara umgås!

Så nu har jag djupdykt färdigt för denna fredag, och jag önskar er en trevlig helg-  ta hand om era nära och kära!

KRAM

5 kommentarer:

Jenny sa...

Hej Helena!
Vad härligt att ha en sådan Vän!!

Hoppas din son kryar på sig,

Ha en trevlig helg!

Kraam Jenny

annashusidingtuna sa...

Hej!
Jag förstår dig så väl, ibland är det svårt att hitta tid....hihihihi det är mycket med vardagen bara.

Sänder lite kryapå hälsningar till sonen och hoppas att du får slippa att bli sjuk...
Kram kram Anna

Linda sa...

Tänk.. Livet ger oss med och motgångar, livet har gett mig en bästa vän.. För alltid!
Tänk att Norge skulle vara vändpunkten för oss, från en kompis till en bästa vän.. Har underbara munnen från Oslo: spårvägen, kaffekask, Akebrygge, nudlar och DIG!
Och tänk att killen med gröna solglasögon på Bars'n stars var "den" killen... *fniss*
Du och jag- i vått och torrt...

Linda sa...

Ha ha- dumma stavningskontroll!
Munnen=minnen tack...

Rapport till Vänfors sa...

Vilket fint inlägg:) Blir glad av att läsa det, hoppas ni får ha varandra som vänner många, många år framöver.
Kram Annika