Sidor

4 juli 2011

Första semesterdagen


Bilder på mina föräldrars sommarstuga i Finland, där jag och barnen var och hälsade på förra sommaren när Tobbe la nytt tak här hemma.


Första dagen på sommarlovet/semestern tillbringades på mitt jobb ha ha. Vädret är sisådär och Viktor frågade om han skulle gå på dagis och jag sa att det skulle han ju inte. Då sa han själv, mamma vi kan åka till ditt dagis- och det gjorde vi. Mina kollegor hade planeringsdag och jag "hjälpte till" medan barnen lekte :) Men vi var bara där nån timme- sen drog vi.

Tobbe jobbar denna vecka ut sen har han också semester och första veckan är tänkt till att fixa med värmesystemet. Så jag hade funderingar på om jag och barnen skulle åka till mina föräldrars stuga i Finland i år igen medan Tobbe fixar med det. Men jag vet inte jag, om jag/vi vill åka ifrån hemmet och Tobbe igen och sen vill man ju ha semester tillsammans. Sen att åka till mamma och pappa kallar inte jag direkt semester, nångång måste man ju klippa navelsträngen ha ha ;)
Vi har en hel del vänner som är hemma i sommar och små dagsutflykter/weekends har vi ju ändå så tänkt att ha. Och beroende på hur det går med värmesystemet så kanske vi kan ta nån längre tripp iallafall.

Hur gör ni, har ni semester hela familjen eller åker ni iväg själva med/utan barn/man osv?

4 kommentarer:

Hem & Drömmar sa...

Hejsan!
Jag har nu haft två veckor tillsammans med hela familjen. Idag är min första dag på jobbet medans T har yttligare två veckor.
Jag och barnen har sedan två veckor till i augusti. Då åker jag och stora flickan till Paris.
Hoppas du får en härlig semester hur du en bestämmer att ni gör. Dina föräldrars stuga ser mysig ut.
Kram Ing-Britt

Jenny sa...

Hihi, jag förstår precis det där med mamma och semester... Hon har hus i Skåne, egentligen perfekt, ganska bra läge, en bit från härliga stränder, men som sagt... Kanske ska vänta och se om de inte är hemma, så jag kan låna deras hus. Dottern på 17 följer med :)
Ha en skön vecka, kram Jenny

My Woodhome sa...

Hej!
Ja, det här med semester är ju inte lätt! Tror man känner sig bäst själv. Vissa vill ha späckat program, medans andra tar dan som den kommer.
Själv så brukar vi bli en vecka på annan ort. Vi har ju bondgård så enda chansen att få min bonde att slappna av är att rymma 40 mil bort till mina föräldrar.
Perfekt med extrahänder nu när barnen är små och sen får man ju lite tid på tu man hand.Blir nog annat när de blir äldre.
Ser väldigt mysigt ut att åka till Finland iallafall. Hur ni än gör så hoppas jag du får en jättebra och härlig semester! TjInG!

Linda sa...

Min nedräkning har börjat, sista vecka nu.. Sen ledig 6 veckor!
Du vet vart ni alltid är välkomna för dusch/bad/lek nästa vecka...
Kram