Sidor

31 juli 2012

Då kör vi-NÅGRA bilder från semestern

Att bila med våra små killar gick över förväntan (thank god for DVD hehe). På vägen ner blev det 3 stopp (ett i Trelleborg och ett i Coswig, Tyskland och ett i Hallein, Österrike och på vägen hem blev det i Hallein igen, Selbitz, Tyskland och utanför Sassnitz, Tyskland). 

Köer på autobahn, inget ovanligt men ack så drygt... Många fina pensionat/hotell hittade vi längs vägen. Och omgivningen, speciellt i Österrike är bara så vacker!

I Kroatien var det varmt, hett och hetast. 35 grader om dagarna och på kvällen 28. Vattnet var "svalkande" 28 också... Mycket vackert att se, äta och dricka. All frukt och grönt smakar bara så gott därnere. 

Många bra restauranger runt där vi bor (ön heter Murter och staden likaså). Mycket kul för barnen att göra också (även om just denna bild i karusellen är tagen i Tyskland). Ibland var dvdn bra att ha med på restaurangen så mamma och pappa kunde sitta och njuta av en öl efter middagen ;) 

I gränden där vi bor fanns andra barn som våra barn sprang och lekte med. Den gröna dörren leder in till lägenheterna (svärföräldrarna på bottenplan och vi bodde en våning upp). 

Manikyr och pedikyr kostar nästan inget alls jämfört med här hemma. Tror jag betalade ca 250 kr för både ock. Väldigt nöjd. Klippte mig för ca 70 kr också. 

En timme med bil bort låg detta ställe (ett hotellkomplex) med stora piratbåten med väldigt fin miljö runtomkring med pool, spelhall, restauranger, tennisbana, lekpark, tåg osv. Behöver jag säga att barnen trivde, ja vi också. Bad i både pool och i havet blev det.

Lilleman var dock en riktig badkruka och badade typ 3-4 ggr totalt under hela resan! Han är helt enkelt rädd eller nått för vatten (krig om att duscha/bada hemma också). Men han var nöjd med att sitta bredvid, lekte med annat och tittade på när storebror badade för alla istället! 

Bilden i förra inlägget visar lite av stranden och det är tyvärr mest stenstränder så 'skor' är ju att föredra. Men vattnet är hur rent och klart som helst :) 

Har egentligen hur mycket bilder som helst men detta sammanfattar resan ganska bra, har några till från vägen tillbaka hem men det får bli ett annat inlägg! 

NU ska jag kika in hos er, för det har jag inte gjort på jättelänge, sorry! Men i semestertider blir det oftast mindre tid vid datorn det finns ju så mycket annat att göra eller hur :)

KRAM

2 kommentarer:

Rapport till Vänfors sa...

Härliga bilder, ser ut som en riktig toppen semester:) Kroatsien verkar vara ett ställe att åka till.
Kram Annika

Kavallinskan sa...

Ser ut som ni haft en riktigt skön semester! Härliga bilder!
kram kram