Sidor

3 maj 2012

Just nu på jobbetHärligt soligt väder och vad gör jag när barn och personal är ute på gården och leker? Jag röjer och städar i målarrummet/pysselrummet. Inte klart på långa vägar, men sakta men säkert..
Vi är duktiga på att spara på allt och ber även föräldrar ta med sig sitt "skräp" hemifrån, sen är det bara för barnen att låta inspirationen flöda! Härliga konsverk och alster blir det. Man kan göra mycket av toarullar, mjölkkartonger, frigolitbitar osv.

Material som barnen får använda har vi i lådor och glasburkar som barnen lätt kan se vad det är i och når. Sen har vi givetvis mycket mer, som vi kan plocka fram.
Vi har även barnsaxar och lim (tapetklister använder vi, fäster bättre än limstift t.ex) som barnen kan ta själva. Kan poängtera att vi har barn i åldern 3-6 och när de mindre ska pyssla är det en vuxen med, men de större barnen klarar att pyssla helt själva.

Åh vad jag älskar detta, skapande miljöer och framförallt att skapa miljöer för barn! Att få dom delaktiga och ge dom "frihet under ansvar".

Nu ska jag jobba vidare, känns som det är mycket både på jobbet och hemma därav lite kasst bloggande och kommenterande från min sida. Men det blir nog mer så nu när sommaren är på ingång- alla vill vara ute och har så mycket annat för sig.
Ibland- så kommer ju faktiskt livet emellan!

Kram på er alla fina!


3 kommentarer:

Lena sa...

Kul att se bilder från din förskola, gillar verkligen hyllan och antar att barnen också gör det!

Kramar

Grodmamman sa...

Vad underbart att kunna ha ett sådant rum på förskolan. Vi har inte möjlighet till detta, då vi inte har så många rum. Sedan har vi barn 2-4 år och det gör det också svårare.
Kram

Jenny sa...

Hej Helena,
Härligt pysselrum du har på jobbet!


Ha en trevlig helg,

Kraam Jenny