Sidor

19 mars 2012

Gott till fikatGod måndag allihop!

Min tidiga dag idag-igen! Solen skiner men vad det blåser, hela huset knakar....!  Såg att min vän Linda bloggade om bakverk och jag tog lite kort på våra godbitar som vi åt i helgen, dock köpta. 4 st minichokladbollar för 10 kr så jag slog till :) 
Ja, vad säger ni, chokladbollar, negerbollar, kokosbollar?! Jag tänker på Sunes sommar varje gång någon, inklusive mig själv, säger negerbollar. Men vi sa ju så då!! 

Älskar mina miniformar, inte för att det blir så mycket bakverk i dom, dom fungerar mest som små skålar för t.ex nötter, barnens godis, oliver (nej jag äter inte själv oliver) osv.

Här hemma har vi lite olika smak gällande fikabröd mm. Mannen i huset älskar biskvier. Viktor älskar chokladbollar (mest). Hannes är inte egentligen så förtjust i tårtor, bakverk, bullar osv, utan han gillar mest kex och kakor (desto mer till storebror). Och jag själv är inte heller någon fikabrödälskare (min last är istället chips!!) men som fikabröd gillar jag mest kärleksmums/mockarutor. Och morotskaka- sån typ av fikabröd. 

Vad äter ni helst till fikat? Ja om ni måste välja alltså :) 


6 kommentarer:

annashusidingtuna sa...

Hej!
Vilka fina bilder!!!
Jag väljer nog choklad till kaffet om jag nu nödvändigtvis måste välja vill säga...
Ha en bra måndag.
Kram Anna

Therese sa...

Oj svårt val :-)
choklad i alla former går alltid hem!och cookies.. och morotskaka.. och.. haha!

Hemmavid sa...

Hejsan!

Jag är alldeles för svag för sötsaker! Favoriten blir nog vanliga kanelbullar - och allt med choklad i - en klassisk kladdkaka är ju aldrig fel!

Men sedan två veckor tillbaka är det sockerfritt här! Körde igång med LCHF diet - dels för att tappa några kilon - men framför allt för att bli av med mitt "sockerberoende"!!

Kramen jenny

Hem & Drömmar sa...

Hejsan!
Jag säger också negerbollar och står så även i min gamla upplaga av sju sorters kakor så fel kan det ju inte vara ;).
Favoritfika kan jag inte välja utan gillar det mesta som är sött.
Ha de gott, kram Ing-Britt

Helena sa...

Jag väljer oftast en slät kopp kaffe, då jag inte är någon fikabrödsmänniska. Men ett wienerbröd kan vara gott.. liksom mycket annat om man är sötsugen :)När jag växte upp sa vi alltid negerbollar, men numer väljer jag att säga chokladbollar då många upplever ordet neger väldigt kränkande.. och det vill jag undvika! Kram

Linda sa...

Hej!
Som du vet så är juh även min last CHIPS men visst slinker det väl ner en och annan sötsak.
Gärna kladdkaka eller cheesecake men då barnen hellst bara äter kakor så ligger Oreos högt på listan här hemma...
Kram