Sidor

24 oktober 2011

Date box


Den här idén har jag sett förut och nu tänker jag använda mig utav den också. En så kallad "dejt låda".

Som småbarnsförälder med barn, jobb, hem, renoveringar osv är det svårt att hitta den där tiden tillsammans med sin man/fru. Den där tiden tillsammans blir lätt bortprioriterad/bortglömd då allt annat går före. Men det gäller att TA sig tid, att man bestämmer och bokar en tid då man verkligen gör något tillsammans (inte kikar på tv/film/somnar i soffan efter att barnen har somnat).

T.ex så kan man EN gång i månaden välja en dag/helg då man planerar att göra något UTAN barn; ut och äta, gå på bio, gå på en konsert, åka till ett spa (om så över en dag), åka till grannstaden för att shoppa och äta en enkel lunch osv osv. Självklart måste man ordna med barnvakt men oftast har man föräldrar, syskon, grannar, en snäll moster osv som gärna ställer upp för en dag/helg beroende på vad man bestämmer på förhand att göra.

Man kanske inte kan/har råd att göra nått "stort" varje månad, men man kan faktiskt ha myskvällar hemma och då blir det ju annat när man vet att barnen är borta :)

I februari t.ex, så har jag något som jag vill göra med mannen så det har jag lagt i ett brunt kuvert, man kanske kan ta varannan månad, bestämma tillsammans- så länge det finns en specifik dejt i varje kuvert så vet man att en gång i månaden gör VI något tillsammans! Och det blir konkret och tydligt med kuverten istället för att skriva dom i en kalender...  Mer spännande också ;)

3 kommentarer:

annashusidingtuna sa...

Hej!
Ingen dum ide det där, ska visa ditt inlägg för maken som tycker att "vadå vi var ju barnlediga i juni sist"...
Ha en bra måndag.
Kram Anna

Rapport till Vänfors sa...

Vilken fiffig ide:)
Kram Annika

Min Mans Mat sa...

Åh vilken bra idee, en sån låda låter ju supermysigt, att bara komma iväg bio eller fika eller någo själva är nog jätteviktigt Hej Helena i Småland