Sidor

25 maj 2014

Solig mors dag

Morsdagblommor från torget, jag fick tre knippen;i lila, vitt och rosa. Så somrigt fina!

Idag åt vi morsdagfrukost på IKEA, det var första gången. God frukostbuffe till bra pris!
Sen har vi varit till mina föräldrar och till Tobbes föräldrar, så nu är alla mammor uppvaktade och firade. 

Fantastiska somriga dagar vi har haft, hoppas det håller i sig. Känns ju nästan lite onödigt att åka iväg till Kroatien, näää då. Ska bli skönt och kul att komma iväg med tjejgänget och bara slappa i ett par dagar. Att umgås, äta, dricka, sola, bada- bara vara. Längtar...!

En kort arbetsvecka väntar, även om jag jobbar klämfredagen. Nåja :)

KRAM

3 maj 2014

Älskade altan


Lördag

Altanhäng. Jag bara älskar när vi återigen kan använda det här rummet. Det har inte blivit så mycket frukostätande här, vet inte varför egentligen, men idag åt vi frukost här för andra gången i år. Barnen stannade kvar med sina pysselgrejer efteråt. Skönt med ett "hängrum". Soffan i bakgrunden är min favorit, med en kopp kaffe och en tidning/platta :)

Nepp dags att dra igång den här lördagen, vi har lite att göra!

Ha en trevlig helg, kram

2 maj 2014

Dynor till lastpallarna

När vädret tillåter blir det en del altan/soldäckshäng, och fortfarande har vi inte fått tummen ur att införskaffa loungemöbler. Men vi har för övrigt ingen plats att vinterförvara dom heller så "lastpallslösningen" får funka! 

Jag var på IKEA för att köpa dynor till lastpallarna, jag hade tittat ut de jag ville ha på nätet. Sittdynorna skulle kosta 200 kr/st och de mindre 100kr/st. Men vilken tur att jag kikade in på fyndlagret, jag hittade dessa på bilden för 49 kr/st! Dock fanns inga mindre för ryggstöd, så det fick bli 4 lika stora....
Men jag är nöjd med kapet och för den provisoriska lösning som detta ändå är :)  
Jag köpte 4 st så finns det möjlighet att bygga ut lastpallssoffan- om jag hittar andra kuddar som ryggstöd.


Lastpallar till soffa och kabeltrumma till bord. Återbruka mera haha!
Och de vita däckstolarna självklart under päronträdet

Kram!

1 maj 2014

Valborg och frukost på altan

1 maj och frukosten intogs på altanen (vi ignorerade det där snöiga som kom igår kväll/natt- som dock försvann fort). Barnen åt tidigare och vi vuxna åt en lite senare frukost... kaffe, te, smoothie, ägg, smörgås, juice....



Våra vänner (med två nästan jämnåriga pojkar) från Stockholm kom för att fira Valborg med oss, men tyvärr var vädret-som alltid på valborg!, inte det bästa. Det verkligen ösregnade så vi stannade faktiskt hemma. Så ingen majbrasa. Men det gick ingen nöd på barnen eller oss för det!


Förrätt: carpaccio, varmrätt: baconlindad torsk med ljummen potatissallad med hemmagjord hovmästarsås i och sparris. Efterrätt (ingen bild): fruktsallad med vaniljkesella. 
Dukningen stod Viktor för.
Senare på kvällen introducerade våra gäster oss något nytt, "grillad" marshmellows i smörgåsrån. Det smakade vaniljglass, så gott!!Det närmaste vi kom till en brasa :) 

Tack Andreas och Ingela för besöket, alltid lika trevligt att ses, ni är bäst! Vi ses snart igen!