Sidor

11 maj 2013

Många lass grus

 
Det är verkligen projekt grus hos oss nu. Först har vi lagt en 'grusrabatt' runt huset. Och nu håller vi på att fixar landet, mannen har byggt odlingslådor, och nu ska gruset på plats. Sen ska vi ha i en masssa jord och odla nånting i lådorna också :)
Jag tänker mig jordgubbar i den ena och i den andra blir det olika kryddor, nått lättskött. Lådorna är himla stora men jag ville ha lådor i bra arbetshöjd. Och undvika att barnen går och trampar i dom ;)

 
Många vändor med släpkärran har det iallafall blivit. Men snyggt kommer det att bli! Halvfärdigt just nu eftersom det är stängt på helgen där vi hämtar gruset. Plåtkanterna som håller gruset samman har min man gjort. Jag tycker det är lite charmigt med rostlooken.

 
Min gamla trädgårdspump har jag nästan glömt bort. Tänkte att den kan stå här i "lådan" på gruset, i nått hörn och se snygg ut. Kanske hänga en hink med blommor i på den....
 
Bilder kommer sen när allt är klart, ni får gärna komma med tips och förslag på sånt som är gott, bra och enkelt att odla i sånna här lådor!
 
Vädret är lite sisådär, men forhoppningsvis bra nog för att kunna påta där ute. Hoppas ni får en fin helg!
kram
 

5 kommentarer:

Lantligt i smultronbacken sa...

Vad roligt med odlingslådorna på plats. Så sjukt snyggt med singel runt om också, är så nöjd nu när vi byggt ut våran till över dubbelt sås stor. Nu blev det ju betongcylindrar istället för odlingslådor i den delen men det kvittar ju för just odlingens skull.
Jordgubbar är toppen i en, ni kommer få massor. Jag skulle även rekommendera smulgubbar (smakar smultron men lika stora som jordgubbar), sen även någon rad morötter. Annars är det guld värt med kryddor, de växer så bra i dessa.

Kram Teres

Hem & Drömmar sa...

Men du vad ni grejar och snyggt blir det. Din man har många talanger han ;). Jag skulle också gärna ha några odlingsbänkar men gissar att jag skulle tröttna efter några år eller så!!
Ha en fin helg, kram Ing-Britt

Vardagens guldkorn sa...

Så snygggt det blir!!
Ett tips är att klä lådorna med markduk på insidan för att hålla jorden på plats när du vattnar och så håller den fukten längre också. Träet håller längre också om inte jorden ligger emot. Jag har häftat fast min med häftpistolen.

Några rader med plocksallad är fiffigt då är du självförsörjande hela sommaren. Sockerärtor är som smågodis att plocka och äta, så de är ett måste hos oss. De behöver ett nät att klättra på dock.

Jag har målat ännu fler pallkragar nu och ska utöka min odling med mer potatis. det är sååå gott att göra potatissallad på till sommarens grillkvällar :)
Å så lite ringblommor, å astrar, å rädisor..... jag du fattar ;) Skulle kunna hålla på hur mycket som helst!

Lycka till!
Kram Linda

Älskade pion sa...

Det där blir ju hur bra som helst,vilken händig man du har.:)Kram Ulrika

vitadrömmarobusigabarn sa...

Härligt och vara ute i trädgården
fint dert blir
Ha en härlig dag
kram Tina