Sidor

21 augusti 2011

Ved och vardagliga sysslor


Idag har jag slitit månitro! Burit ved, som jag har flyttat från ena sidan huset till andra in i det sk garaget (skjulet som jag tycker är ett mer passande namn). Anyhow, slitigt värre men det känns skönt att få "jobba lite med kroppen". Sist jag gjorde nått liknande var väl under mina dagar som lagerarbetare/truckförare, då lyfte jag kartonger med mjölk, yogurt, kött mm :)

Veden har vi haft längs staketet under plast men flyttade nu in det så det är dels i torrt förvar och sen närmare huset då vi i vinter kommer använda nya kaminen en hel del kan jag tänka mig!

Appropå slita och jobba, det fick mig att tänka på "kvinnliga och manliga" sysslor, vem gör egentligen vad här hemma? Vi gör väl det vi vill och "är bäst på", jag sköter gärna tvätten och (som mammaledig) har jag tagit största ansvaret för städningen. Medan Tobbe klipper gräset/skottar snö och är den som mest lagar maten här hemma. Barnen delar vi på, både gällande hämtning/lämning på dagis och ja allt egentligen som rör barnen. Sen så bygger/renoverar Tobbe och jag inreder :)

Vem gör vad hemma hos er?

4 kommentarer:

Hem & Drömmar sa...

Vilket jobb du har gjort, får se hur din kropp mår imorgon.
Här hemma har vi nog ungefär samma fördelning som ni förutom att vi lagar ungefär lika mycke mat båda två.
Kram Ing-Britt

Room of karma sa...

Wow, vilket jobb du gör! tuff tjej alltså:)!

Fin blogg du har!
kram CC

Ida sa...

Nä, du sköter inte alls gärna tvätten. Du lägger tvätten i blå IKEA-påsar ju! ;)

Jag hatar allt som har med disk och sopor att göra. Annars är jag den som "grejar och donar". Städningen delar vi på även om sambon inte har en aning om var toaborsten finns....

Helena/Hemma hos oss sa...

Ida: Ha ha ha. Jag sa att jag gärna TVÄTTAR..MEN, att ta rätt på det efteråt- not so much, därav den braiga förvaringen i IKEApåsar :)