Sidor

30 oktober 2010

Datum

Tyckte denna bild/tavla var cool, ett dagblocksblad med ett datum som betyder mycket för just dig. Kanske er bröllopsdag, barnens födelsedag osv. För den datakunniga är det väl inga problem att göra själv (gäller bara att kolla upp att veckodag, vecka och namnsdag stämmer till det datumet/året). Annars finns dom att köpa här.

29 oktober 2010

Sötaste muggarna

Så söta muggar, synd att det inte är mors dag närmast för då hade jag önskat mig dessa! En fars dag present till Tobbe kanske? Jo jo eller hur....! Bilden är från Country House.

Hemliga projektet nr 1


Det 'hemliga projektet' i garaget är klart, vi har gjort en egen betongbänk! Dock väger den massor så det är lite svårt att flytta på den bara jag och Tobbe.
När vi bestämde oss att vi ville ha grus/stenrabatt runt huset så tyckte jag att vi skulle ha en betongbänk någonstans i 'rabatten'. Betong och sten/grus passar fint ihop och så blir det inte så tomt och tråkigt med bara gruset. Så här kan man sitta eller så fungerar den som blomsterbord också.
Hemliga projektet nr 2 befinner sig någonstans i Stockholm nu, hoppas Tobbe får hem den idag!

Spökfredag

Och så var det fredag igen, vanligtvis Viktors lediga dag men idag är det Halloweenfest på hans förskola. En skelett/spökpyjamas blir hans outfit. I natt har Hannes sovit 11 timmar i ett svep, helt fantastiskt. Men istället vaknade Viktor under natten så jag låg därinne en stund tills han somnade. Eller.. det blev nog mer än en liten stund, vi somnade båda två!

Idag hade jag tänkt hälsa på mitt jobb men jag känner mig inte upplagd för något socialt och dessutom har jag en massa att ordna med här hemma som jag får passa på när Viktor är på förskolan. Det vanliga som att tvätta, dammsuga, städa och även packa upp från kryssningen.

På bilden min nya vita trådkorg, alltid hittar jag nått att ha i den...! Man kan visst inte ha för mycket av lådor, korgar osv...

28 oktober 2010

Svenska växter





Nu är vi hemkomna från kryssningen och vi har bara haft det bra. Jag kan nog lätt säga att igår var det Viktors bästa dag någonsin- han har haft så kul och har 'bara' lekt lekt och LEKT! Så jag och Tobbe har haft det lugnt och skönt, Viktor roar ju sig själv (så social och självständig) och Hannes var nöjd med att bara sitta i sin vagn och leka med sina saker eller så sov han. Bilder finns på barnens sida.
Bilderna ovan är mina senaste traderaköp, jag fullkomligt älskar svenska växter....! Både bilder och i bokform!

Matcha

Åh va glad jag blev när jag hittade dom här sängkläderna, matchar ju barnens gardiner! Nu dröjer det ett tag innan Hannes kan ha sina (eftersom han sover i spjälsäng) men Viktor kan iallafall ha sina nu!

24 oktober 2010

Förvaring

Jag såg denna korg på IKEAs hemsida och tänkte wow så bra och billigt (49kr) en sån ska vi ha- eller två. En praktisk förvaring att ha mössa och vantar i, att barnen skulle ha varsin hängandes på väggen ovan deras klädkrokar i hallen. Men nä, finns inte här i Västerås. Suck!

23 oktober 2010

Bräda/skylt


Senaste brädan/skylten som jag har gjort. Hade en kattkrok till övers som jag limmade fast på brädan. Kan man ju alltid hänga nått kul på! Hmm men vart ska jag ha denna... fullt i hallen ju hihi..

22 oktober 2010

Bara vi tjejer


Idag fyller min allra bästa vän år (visst var det tjugo?! hihi)- stort grattis till dig gumman!
Det är så praktiskt och bra att hon bor bara på andra sidan pulkabacken, knappt 5 minuters gångavstånd ifrån mig. Så ikväll när jag har lagt minstingen i huset så ska jag knata över dit och fira! Vi slår på stort, vi ska dela på en flaska rosé och äta lite gottgott misstänker jag, kika på Idol och så en himla massa kackel, en riktig tjejkväll bara vi! Ska bli så skoj! Det var läääänge sen sist- ja som bara hon och jag sågs, utan våra män och barn!

Ljus

foto från tradera

Nu när det är kallare och mörkare ute så vill jag ha en massa ljus tända- överallt (inte alltid praktiskt dock med småbarn i huset). Värmeljus har jag lite överallt i olika ljushållare men vad jag önskar mig är en ljuskrona liknande som bilden. Nu så är jag ju gift med en smed/plåtslagare så om jag skulle flörta lite extra så kanske han kan göra en till mig..Som jag sen får måla vit. Vill ha med 6 eller 8 armar tror jag- mycket ljus ska det vara!

21 oktober 2010

Pizzabullar

Inte konstigt att Hannes har varit grinig, inte bara feber utan även öroninflammation har han stackarn. Så vi var till läkaren igår och fick medicin. Så jag tänkte att han bara sov och sov igår så idag kan jag passa på att baka och fixa med ett och annat. Men nä då, idag så ska här inte sovas! Inte nå längre stunder iallafall.
Har iallafall bakat pizzabullar, det är ju så gott! Och så himla bra att äta till lunch t.ex på lördagar och söndagar när man kanske har fullt upp med annat på förmiddan. Då är det bara att plocka upp ur frysen, micra och bon apetit!

20 oktober 2010

Inspiration fönster













Jag tittade på Blocket efter fönster och detta är några av de jag såg....! Så charmiga och fina, vill ha! Skulle vilja ha ett större parti med spröjs, 8 rutor, med eller utan glas, gärna med haspar kvar..I vardagsrummet.

19 oktober 2010

En vit stege



Nu har jag målat vindsstegen vit och ruggat till den. Blev mycket finare så. Jag har tänkt att den ska stå i vardagsrummet men nu när jag fotade den ute på altanen så tycker jag den gör sig bra därute?! Tänk vad många nyanser av vitt det finns nu när jag ser dessa vita ting tillsammans..
Viktor är på förskolan Hannes sover- tänkte jag säga, men nu hör jag att han knorrar i sin säng. Jaja, bara att ta upp honom, ta mig en kopp java och sen så lite bus och lek INNE. Ruggvädret ute känns inte lockande.

18 oktober 2010

En korg höst




Tänk vad lite löv och kottar kan göra, det finns mycket att hämta i naturen som man kan dekorera och pynta med- helt gratis. Blev lite mysigt nu på farstukvisten.
En lugn helg som kom och gick, lite rosévin ost och kex ena kvällen och popcorn och film, Snabba cash, den andra. Måndag idag och en ny vecka igen!

16 oktober 2010

Minusgrader och solsken


Brrr minusgrader när vi vaknade i morse! Och igår eftermiddag/kväll så snö/haglade/regnade det. Mysko väder. Men upp i ottan, ut tidigt ändå. Ja iallafall Viktor och Tobbe, jag passade på att baka muffins medan Hannes sov. Sen åt vi muffins, kakor och varm choklad ute på altantrappen i solskenet, så mysigt!
Nu är vi inne igen medan Tobbe är ute och jobbar med 'projektet', Viktor vill rita så jag ska ta fram ritgrejerna nu!
Trevlig helg!

13 oktober 2010

Namn till hallen



Jag har gått loss med dekorplast igen och klippt ut barnens namn och satt över deras krokar i hallen. Viktors kläder till vänster och Hannes till höger (som om man inte känner igen på storleken annars)!